
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 3 ακόμη αγνοούνται μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στο νότιο Ιράν στις 22 Ιουλίου. Τα σωστικά συνεργεία έχουν διασώσει 55 πολίτες που είχαν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.
Το φαινόμενο έλαβε χώρα 174 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Shiraz, την ώρα που οι πολίτες πήγαιναν προς τα γειτονικά ποτάμια και τις λίμνες για να δροσιστούν. Σύμφωνα πάντως με τους μετεωρολόγους, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
Το 2019, οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν προκαλέσει τον θάνατο 76 ανθρώπων και ζημιές ύψους 2 δις δολλαρίων. Τον Ιανουάριο ακόμα οχτώ άνθρωποι χάθηκαν στα ορμητικά νερά από πλημμύρες που έπληξαν το νότιο Ιράν.
فيضان احد انهار فارس في جنوب #ايران ⚠️#طقس_العالم
— طقس_العالم ⚡️ (@Arab_Storms) July 22, 2022
22-7-2022#Iran 🇮🇷 pic.twitter.com/rgpRFdLrz1
Τα πάντα για τον καιρό στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Meteo24News. Ακολουθήστε το Meteo24News σε Instagram, Facebook , You Tube και Twitter.