Η κακοκαιρία Διομήδης πλήττει και τη Θεσσαλονίκη με συνεχή βροχόπτωση που είχε σαν αποτέλεσμα την υπερχείλιση δύο χειμάρρων ανατολικά της πόλης, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο.
Έτσι, από τις 17:15 έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω της υπερχείλισης στην 8η οδό Ταγαράδων - Θέρμης, στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης.
Επιπλέον, για τον ίδιο λόγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην προέκταση της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στα Βασιλικά.
Με ανακοίνωσή της η αστυνομία ενημερώνει οτι οι δρόμοι έχουν σημανθεί και η κυκλοφορία διεξάγεται από το υπόλοιπο οδικό δίκτυο των περιοχών.
Στο μεταξύ, λόγω των πυκνών χιονοπτώσεων, σε πολλά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε τέσσερα σημεία.
Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία σημειώνει ότι αλυσίδες χρειάζονται στα εξής σημεία:
Ημαθία
▪ από το 94 έως το 98 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω #Καστανιάς)
▪ στα οδικά δίκτυα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου & 3-5 Πηγαδίων
Πέλλα
▪ από το 20 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας - χιονοδρομικό κέντρο Βόρας
Πιερία
▪ στην επαρχιακή οδό Κατερίνης - Ελατοχωρίου, από το 32 έως το 36 χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο)
Χαλκιδική
▪ από το 70 έως το 85 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω #Ταξιάρχη)
▪ στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου - Βαρβάρας
Επίσης λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής οδικά σημεία:
Ημαθία
▪ στη δημοτική οδό Νέας Λυκόγιαννης - Παλαιάς Λυκόγιαννης
Πιερία
▪ στο 12 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας - Αγίου Σπυρίδωνα (περιοχή Ξηρολάκι)
Χαλκιδική
▪ στο 1 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ορμύλιας - Βραστάμων
▪ στο 1 χιλιόμετρο δημοτικής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Μουδανιών - Σιθωνίας με το δημοτικό διαμέρισμα Ολύνθου