Default Image

Months format

Show More Text

Load More

Related Posts Widget

Article Navigation

Contact Us Form

404

Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist. Back Home

Χειμώνας 2021- 2022 : Ισχυρότερη φέτος η ψυχρή φάση La Niña - Τι σημαίνει αυτό για την φετινή χειμερινή περίοδο;


Τα καινούργια δεδομένα για την φετινή χειμερινή περίοδο 2021 - 2022 δείχνουν μια ισχυρότερη επιρροή της ψυχρής φάσης La Niña η οποία αναπτύσσεται στον τροπικό Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ ταυτόχρονα η ροή του πολικού αεροχειμμάρου πάνω από την Βόρεια Αμερική και τον Ειρηνικό Ωκεανό θα βοηθήσει ακόμα περαιτέρω ώστε η επιρροή της να επεκταθεί σε όλο τον πλανήτη, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Severe Weather Europe. Μέσα λοιπόν από τις προβλέψεις των μεγάλων προγνωστικών μοντέλων ανάλυσης καιρού, θα δούμε κατά πόσο θα μεταβληθεί η ροή του πολικού αεροχειμμάρου εξαιτίας της ψυχρής φάσης La Niña και πως αυτό κατ' επέκταση θα επηρεάσει τον καιρό σε όλο τον κόσμο.

Για να γίνει όμως πιο κατανοητή η πρόβλεψη του καιρού για την χειμερινή περίοδο, θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι υπάρχουν πολλές παράμετροι που επηρεάζουν την εξέλιξη του καιρού. Γιατί ο καιρός δεν παύει να είναι ένα περίπλοκο σύστημα με πολλούς κλιματικούς παράγοντες είτε μικρής, είτε μεγάλης κλίμακας, οι οποίοι επηρεάζουν σημαντικά τις καιρικές συνθήκες σε όλο τον πλανήτη. Πάμε λοιπόν να δούμε τι είναι η ψυχρή φάση La Niña και πως επηρεάζει τον καιρό κατά τη χειμερινή περίοδο.

Σε πρώτη φάση, στο παραπάνω χάρτη βλέπουμε ένα τυπικό παράδειγμα ατμοσφαιρικής πίεσης προκειμένου να έχουμε έναν χειμώνα σύμφωνα με τη ψυχρή φάση La Niña. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ένα ισχυρό και μεγάλης κλίμακας σύστημα υψηλών πιέσεων πάνω από τον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό και η ροή του πολικού αεροχειμμάρου να είναι κατά μήκος των βορείων Ηνωμένων Πολιτειών. Επομένως αυτό που αναζητάμε είναι να δούμε κάτι αντίστοιχο και στη φετινή πρόβλεψη για την χειμερινή περίοδο 2021 - 2022.

- Ο Ωκεανός και η Ατμόσφαιρα

Το φαινόμενο La Niña πρόκειται ουσιαστικά για την ψυχρή φάση του τροπικού Ειρηνικού Ωκεανού που προκαλείται από μια ισχυρή και μεγάλης κλίμακας ωκεάνια ταλάντωση που ονομάζεται ENSOκαι η οποία διατηρείται τουλάχιστον για 6 μήνες. Αν όμως αυτόν τον όρο δεν τον έχετε ακούσει ποτέ και σας είναι εντελώς άγνωστος, στην παρακάτω παράγραφο θα δοθούν όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν κατανοητός.

Για να γίνει λοιπόν πιο κατανοητό στον απλό αναγνώστη, το ENSO είναι η λεγόμενη "Νότια Ταλάντωση του Ελ Νίνιο" (El Niño Southern Oscillation). Πρόκειται ουσιαστικά για μια περιοχή του τροπικού Ειρηνικού Ωκεανού, όπου παρατηρούνται εναλλαγές κάθε μερικά χρόνια, λόγω των διακυμάνσεων στις θερμοκρασίες της επιφάνειας των θαλασσών στην ισημερινή ζώνη του Ειρηνικού Ωκεανού, με αποτέλεσμα να έχουμε μια μετατόπιση κατά διαστήματα μεταξύ θερμών και ψυχρών φάσεων. Οι αληγείς άνεμοι (άνεμοι που περιβάλλουν τη Γη κοντά στον Ισημερινό) είναι ο παράγοντας ώστε να ξεκινήσει ή να σταματήσει μια φάση, καθώς επηρεάζουν τη ροή των ωκεάνιων ρευμάτων, αναμειγνύοντας παράλληλα τα θερμά ή ψυχρά ύδατα της επιφάνειας του ωκεανού.

Στην παρακάτω μάλιστα εικόνα που είναι από το Εθνικό Κέντρο Ωκεάνιας και Ατμοσφαιρικής Κυκλοφορίας (NOAA), μπορούμε να δούμε μια τυπική κυκλοφορία της ροής των ανέμων κατά τη διάρκεια που επικρατεί η αρνητική φάση La Niña, διαπιστώνοντας ότι η ροή των ανέμων στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό δημιουργεί ξηρές και σταθερές συνθήκες, ενώ η ροή και η διεύθυνση των ανέμων στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό γίνονται η αιτία ώστε να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.


Αυτή λοιπόν η αλληλεπίδραση που συμβαίνει μεταξύ της ωκεάνιας και ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας με την ταυτόχρονη επιρροή του ENSO στις τροπικές περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού τόσο στις βροχοπτώσεις όσο και στην ατμοσφαιρική πίεση, επηρεάζουν σημαντικά τον καιρό σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνήθως, ανάλογα με τη φάση που επικρατεί (θερμή ή ψυχρή), παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές στη διάταξη της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, καθώς η κάθε φάση ENSO, έχει μια μοναδική επιρροή στον καιρό τόσο στις τροπικές περιοχές, όσο και παγκοσμίως έστω κι αν αυτό συμβαίνει με κάποια καθυστέρηση.

Η παρακάτω λοιπόν εικόνα δείχνει συνολικά όλες τις περιοχές ENSO, όπου η 3 και η 4 καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του τροπικού Ειρηνικού Ωκεανού. Είναι ουσιαστικά οι περιοχές που αναλύονται προκειμένου να βγουν συμπεράσματα για την εξέλιξη του καιρού, καθώς κάθε φάση ENSO έχει διαφορετικό αντίκτυπο όχι μόνο στον καιρό των τροπικών περιοχών αλλά και σε όλο τον πλανήτη.


Η θερμή και η ψυχρή φάση λοιπόν αναπτύσσεται γύρω στα τέλη του καλοκαιριού έως τα τέλη του φθινοπώρου και μπορεί να έχει διάρκεια από λίγους μήνες έως σε σπάνιες περιπτώσεις ακόμα και δύο χρόνια, με την ψυχρή φάση να ονομάζεται La Niña και τη θερμή φάση El Niño, οι οποίες καθορίζονται ανάλογα με τις ανωμαλίες της θερμοκρασίας (θερμότερες/ψυχρότερες) στις περιοχές 3 και 4 που είδαμε στην παραπάνω εικόνα.

Τωρα, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό αριθμητικό μοντέλο ECMWF βλέπουμε από πέρυσι μέχρι φέτος την πρόγνωση για τη φετινή χειμερινή περίοδο. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι η ψυχρή φάση La Niña αναμένεται να κορυφωθεί πριν από το ξεκίνημα της επίσημης χειμερινής περιόδου, με την επιρροή της να διαρκεί έως και τις αρχές της άνοιξης του 2022. Παράλληλα, στον παρακάτω χάρτη παρατηρούμε ότι η πρόγνωση για τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στους ωκεανούς από τα τέλη του φθινοπώρου μέχρι τις αρχές του χειμώνα δείχνει ότι η ψυχρή φάση La Niña επεκτείνεται και πέραν του ισημερινού Ειρηνικού Ωκεανού. Επομένως έχουμε μια ισχυρότερη La Niña φέτος σε σχέση με πέρυσι, κάτι που θα συμβάλλει σημαντικά στη διάταξη της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας όπως και στις θερμοκρασίες.- Ο πολικός αεροχείμμαρος κατά τη χειμερινή περίοδο στο Βόρειο Ημισφαίριο

Πέρα από την La Niña, στην εξέλιξη του καιρού συμμετέχει σημαντικά και η ροή του πολικού αεροχειμμάρου. Οι αεροχείμμαροι πρόκειται για ένα τεράστιο και ισχυρό ρεύμα αέρα που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 8 έως 11 χιλιομέτρων, ρέοντας από δυτικά προς τα ανατολικά γύρω από ολόκληρο το Βόρειο Ημισφαίριο, συμβάλλοντας σημαντικά στη διάταξη της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, καθώς και στη δημιουργία των επιφανειακών βαρομετρικών συστημάτων στο επίπεδα της τροπόσφαιρας, διαμορφώνοντας έτσι τον καιρό στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Η παρακάτω εικόνα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του συγκεκριμένου ρεύματος στην ισοβαρική επιφάνεια των 300mb (υψόμετρο 9 χιλιομέτρων). Όπως βλέπουμε εδώ ο αεροχείμμαρος έχει μια ροή πάνω από τις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες (παίρνουν τη μορφή καμπύλης), που ευνοεί ώστε ψυχρότερες αέριες μάζες να κινηθούν από τα βόρεια στα ενδότερα γεωγραφικά πλάτη της Βορείου Αμερικής. Παρόμοιο σκηνικό βλέπουμε και στη Βόρεια Ευρώπη. Μια τέτοια ροή προκαλεί για παράδειγμα ένα θερμότερο σκηνικό καιρού στις σκανδιναβικές χώρες και χειμερινές συνθήκες στην Ισλανδία και τις Βρετανικές νήσους.


Ουσιαστικά, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει την ύπαρξη της ψυχρής φάσης La Niña είναι όταν υφίσταται ένα ισχυρό σύστημα υψηλών πιέσεων ωμέγα εμποδισμού στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ένα μεγάλης κλίμακας σύστημα χαμηλών πιέσεων πάνω από τον Καναδά και την νοτιοδυτική Ευρώπη. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το σύστημα υψηλών πιέσεων να ωθεί τις ψυχρότερες αέριες μάζες πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά. Η δύναμη δε που ασκείται μεταξύ των δύο συστημάτων αναγκάζει τη ροή των αεροχειμμάρων να ωθήσουν την ψυχρότερη μάζα αέρα, προκαλώντας ένα χειμερινό σκηνικό καιρού στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ στις νοτιότερες περιοχές διατηρούνται οι ζεστές και σχετικά ξηρές συνθήκες.

Σύμφωνα με το παραπάνω γράφημα που προέρχεται από το Εθνικό Κέντρο Ωκεάνιας και Ατμοσφαιρικής Κυκλοφορίας (NOAA) βλέπουμε κατά πόσο επηρεάζει η μετατόπιση της ροής των αεροχειμμάρων τις καιρικές συνθήκες στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες, αυξάνοντας την πιθανότητα εκδήλωσης χιονοπτώσεων κατά μήκος της Αλάσκας, του Καναδά, των βορειοδυτικών και βορείων Ηνωμένων Πολιτειών.


Στην πορεία το ρεύμα φτάνει μέχρι τον Ατλαντικό Ωκεανό. Ωστόσο, η επιρροή στην Ευρώπη εξαρτάται από τη διάταξη της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας καθώς κι από τα συστήματα υψηλών ή χαμηλών πιέσεων που υφίστανται πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Στην προκειμένη περίπτωση αν δεν ευνοούν, η ψυχρή φάση La Niña δεν μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στον καιρό της Ευρώπης. Παρά ταύτα, υπάρχει η προοπτική να συγχωνευτεί μέσα στα συστήματα του Ατλαντικού Ωκεανού ο πολικός αεροχείμμαρος, συμβάλλοντας έτσι στην αλλαγή του σκηνικού του καιρού και στην Ευρώπη. Όμως, σε σχέση με την Βόρεια Αμερική το τελικό αποτέλεσμα της επιρροής της στην Ευρώπη είναι πιο απρόβλεπτο και καταλήγει να επικρατούν πιο ήπιες συνθήκες χειμώνα στα νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη.


- Πρόγνωση καιρού για τη χειμερινή περίοδος 2021 - 2022 

Αποφασίσαμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στα τρία πιο αξιόπιστα προγνωστικά αριθμητικά μοντέλα για να δούμε πως θα εξελιχθεί ο καιρός τη φετινή χειμερινή περίοδο. Το ECMWF και το UKMO που αναλύουν τον καιρό στην Ευρώπη και το CFSv2 για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα παρακάτω γραφήματα προέρχονται από το Copernicus Climate EU και το CPC / NCEP..


Σε αυτό σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πρόκειται για την γενική εικόνα του καιρού που θα επικρατήσει κατά τους χειμερινούς μήνες (Δεκέμβριο - Ιανουάριο - Φεβρουάριο) κατά μέσο όρο και ποιο θα είναι το γενικό μοτίβο του καιρού όσον αφορά τα καιρικά φαινόμενα. Ακόμα και στην περίπτωση που τα αριθμητικά μοντέλα ήταν απόλυτα ακριβή στις προβλέψεις του, είναι πρακτικά αδύνατον οι καιρικές συνθήκες να επαληθευτούν με ακρίβεια χιλιοστού για τρεις συνεχόμενους μήνες. Βλέπουμε μόνο ουσιαστικά μια γενική εικόνα των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν με ένα ποσοστό επαλήθευσης - απόκλισης της τάξεως του 40 έως 60%.

- Προβλέψεις ευρωπαϊκού αριθμητικού μοντέλου ECMWF


Σύμφωνα με το ECMWF, παρατηρούμε ότι δείχνει ένα κλασικό μοτίβο ατμοσφαιρικής πίεσης της ψυχρής φάσης La Niña, με ένα σύστημα υψηλών πιέσεων πάνω από τον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό και ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων να αναπτύσσεται πάνω από τον ανατολικό Καναδά, ενώ παράλληλα η ροή των πολικών αεροχειμμάρων είναι μεταξύ των δύο αυτών συστημάτων πίεσης.

Ταυτόχρονα, παρατηρούμε ότι η βορειοατλαντική ταλάντωση (NAO) είναι στη θετική - ουδέτερη φάση (ροή των ανέμων πιο δυτικά), που σημαίνει ότι έχουμε μια ενισχυμένη ροή των αεροχειμμάρων πάνω από τις Βρετανικές νήσους και τη Σκανδιναβία. Αυτό κατ' επέκταση ευνοεί στο γεγονός ώστε να επικρατήσουν πιο χειμερινές συνθήκες καιρού στην Ευρώπη, με την προϋπόθεση το σύστημα υψηλών πιέσεων πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό να κινηθεί λίγο βορειότερα και η ροή του πολικού αεροχειμμάρου να είναι πιο δυτική, ανοίγοντας το δρόμο στις ψυχρότερες αέριες μάζες να κινηθούν στα ενδότερα της Ευρώπης.


Στην Ευρώπη παρατηρούμε ότι θα επικρατήσουν υψηλότερες θερμοκρασίες από τα κανονικά επίπεδα, όμως αυτό φαίνεται κυρίως να συμβαίνει μόνο στα βορειότερα τμήματα. Παρά ταύτα, αν και φαίνεται να έχουμε μια πιο δυτική ροή του πολικού αεροχειμμάρου, η διάταξη της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας ενδεχομένως να επιτρέψει ψυχρότερες αέριες μάζες να επηρεάσουν τα βορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης. Όμως αν επικεντρωθούμε στα δεδομένα, θα διαπιστώσουμε ότι οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή στη βόρεια Ευρώπη, ενώ ουδέτερες θα είναι οι θερμοκρασίες σε τμήματα της ανατολικής Ευρώπης, όπως και στα κεντρικά και δυτική τμήματά της, με κάποια ψυχρά μέτωπα να επηρεάζουν περιστασιακά τις προαναφερθείσες περιοχές.


Όσον αφορά την Βόρεια Αμερική, το ευρωπαϊκό δείχνει να έχουμε ουδέτερες προς κανονικές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της Αλάσκας, του Καναδά και των βορειοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ θερμότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες θα έχουμε στις νότιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Όμως δεν πρόκειται για την τελική πρόβλεψη του φετινού χειμώνα, δεδομένου ότι μέχρι την πλήρη ανάλυση του φετινού χειμώνα, μπορεί να έχουμε μια διαφοροποίηση των ουδέτερων θερμοκρασιών σε πιο ψυχρές.


Για τις βροχοπτώσεις βλέπουμε ένα τυπικό χαρακτηριστικό της ψυχρής φάσης La Niña, με τις βροχές να είναι πιο πολλές στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στις κεντρικές και νότιες περιοχές φαίνεται να επικρατούν ξηρότερες συνθήκες. Για την Ευρώπη πάλι οι βόρειες περιοχές όπως και η Μεσόγειος φαίνεται να έχουν τις περισσότερες βροχές.

Τώρα, μέσα από τα δεδομένα του ευρωπαϊκού αριθμητικού μοντέλου ECMWF που παρέχεται από το σύστημα Copernicus-EU, οι χιονοπτώσεις στην Ευρώπη φαίνονται να είναι λιγότερες από τις κανονικές, με μόνη εξαίρεση να αποτελούν οι περιοχές της κεντρικής Ευρώπης και ιδιαίτερα οι νοτιοανατολικές περιοχές, όπως και η βόρεια Σκανδιναβία.


Στην Βόρεια Αμερική οι χιονοπτώσεις φαίνεται να είναι περισσότερες στο μεγαλύτερο μέρος των δυτικών Ηνωμένων Πολιτειών, όπως και στο κεντροδυτικό και νοτιοανατολικό Καναδά. Λιγότερες χιονοπτώσεις αναμένονται στις κεντρικές και ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.


- Προβλέψεις αριθμητικού μοντέλου UKMO

Το δεύτερο αριθμητικό μοντέλο UKMO έχει ελαφρώς μια διαφορετική εικόνα από το ECMWF, καθώς η ισχυρότερη επιρροή της ψυχρής φάσης La Niña φαίνεται να μπλοκάρει το ισχυρό σύστημα υψηλών πιέσεων πάνω από το Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ το σύστημα χαμηλών πιέσεων φαίνεται να παραμένει πάνω απ' τον δυτικό Καναδά.Αν συμβεί το παραπάνω σενάριο, τότε η ροή του πολικού αεροχειμμάρου θα επεκταθεί πέραν της Βορείου Αμερικής και θα καταλήξει ενδεχομένως ακόμα και πάνω από την Γροιλανδία. Αυτό θα σημαίνει μια πιο βορειοδυτική ροή προς τις Βρετανικές νήσους κι αν σχηματιστεί ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων πάνω από τη βορειοδυτική Ευρώπη, θα έχουμε πιο ζεστές συνθήκες καιρού στα κεντρικά και ανατολικά τμήματά της.


Όμως για την Ευρώπη δείχνει ότι τα ισχυρά συστήματα υψηλών πιέσεων που θα αναπτυχθούν θα γίνουν η αιτία οι θερμοκρασίες σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης να διατηρηθούν πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή, με μόνη εξαίρεση να αποτελούν τμήματα της δυτικής Ευρώπης, μιας και η βορειοδυτική ροή του αεροχειμμάρου θα ευνοεί ώστε ψυχρά μέτωπα να κινούνται από τα βορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης προς τη δυτική.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες στη Βόρεια Αμερική, το UKMO δείχνει να επικρατεί ένα ψυχρό μέτωπο πάνω από το δυτικό Καναδά και την Αλάσκα, το οποίο φαίνεται να επεκτείνεται μέχρι τις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στις κεντρικές, νότιες και ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι θερμότερες από τις κανονικές. 


Τέλος, για τις βροχοπτώσεις, φαίνεται στη Βόρεια Αμερική να έχουμε περισσότερες βροχές στα βόρεια τμήματα και ξηρότερες συνθήκες στα νότια, ενώ στην Ευρώπη, οι περισσότερες βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται στα βόρεια τμήματά της.

- Προβλέψεις αριθμητικού μοντέλου Βορείου Αμερικής CFSv2


Το τρίτο αριθμητικό έχει πανομοιότυπα δεδομένα με τα δύο προηγούμενα όσον αφορά τη διάταξη της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, με το ισχυρό σύστημα υψηλών πιέσεων πάνω από το. Ειρηνικό Ωκεανό και το σύστημα χαμηλών πιέσεων πάνω από τον κεντρικό Καναδά και την Γροιλανδία. Ο ροή του πολικού αεροχειμμάρου είναι βορειοανατολική πάνω από τις Βρετανικές νήσους και την Σκανδιναβία. Στο θέμα των θερμοκρασιών για τη Βόρεια Αμερική, το CFSv2 δείχνει να επικρατούν ψυχρότερες συνθήκες  στον Καναδά και σε μεγάλο μέρος των βορείων Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ θερμότερες συνθήκες θα έχουμε στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Όσον αφορά την Ευρώπη, τα δεδομένα του συγκεκριμένου αριθμητικού μοντέλου δείχνουν να επικρατούν θερμές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της Γηραιάς Ηπείρου, με μόνη εξαίρεση να αποτελούν οι βόρεια περιοχές της ως αποτέλεσμα της νοτιοδυτικής ροής των αεροχειμμάρων που θα επιτρέψουν θερμότερες μάζες αέρα από τον Ατλαντικό να κινούνται στις νοτιότερες περιοχές της Ευρώπης.Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί η ανησυχητική ένδειξη του συγκεκριμένου αριθμητικού μοντέλου για τον καιρό στην Καλιφόρνια, καθώς ήδη βιώνει συνθήκες ξηρασίας, με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι αυτό θα διατηρηθεί καθ' όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. 


Τέλος, στο θέμα των βροχοπτώσεων για τη Βόρεια Αμερική, οι περισσότερες βροχές θα εντοπίζονται στα κεντρικά και βόρεια τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ για την Ευρώπη οι περισσότερες βροχές αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου, με το νότο να έχει τις λιγότερες βροχές.

Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ  "ΕΓΓΡΑΦΗ" στο κανάλι μας στο You Tube  προκειμένου να ενημερώνεστε πρώτοι για νέα βίντεο.

Γίνετε μέλη στην ομάδα μας στο Facebook 

Ακολουθήστε μας στο Instagram


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα άρθρα

Όροι Αναδημοσίευσης H αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες μπορεί να γίνεται μόνο με την άδεια του Meteo24News.gr και πάντα με την προϋπόθεση η πηγή να είναι ενεργό link προς το άρθρο. Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ "ΕΓΓΡΑΦΗ" στο κανάλι μας στο You Tube προκειμένου να ενημερώνεστε πρώτοι για νέα βίντεο. Γίνετε μέλη στην ομάδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας και στο Pinterest

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Meteo24News στο Google News