Default Image

Months format

Show More Text

Load More

Related Posts Widget

Article Navigation

Contact Us Form

404

Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist. Back Home

Σάμος


Η Σάμος βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου Πελάγους κοντά στα παράλια της Μικράς Ασίας,  μεταξύ των παραλλήλων 37ο 49΄ και 37ο 37΄ βορείου πλάτους και των μεσημβρινών 26ο 33’ και 27ο 04΄ 30΄΄ ανατολικού μήκους.

Βρίσκεται 175 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά και είναι το κοντινότερο νησί της Ελλάδας στην Τουρκία, από την οποία χωρίζεται με τον επταστάδιο πορθμό ή Νταρ Μπογάζ με ελάχιστο πλάτος 1650 m.περίπου.
Βορειοδυτικά της βρίσκεται η Χίος, δυτικά η Ικαρία, νοτιοδυτικά το σύμπλεγμα των Φούρνων και νότια τα Δωδεκάνησα, από τα οποία τα πλησιέστερα είναι το Αγαθονήσι, οι Αρκοί και η Πάτμος.


Η ιστορία του νησιού στην αρχαιότητα

Οι πρώτοι άποικοι του νησιού ήταν Ίωνες από την Επίδαυρο και την Αργολίδα. Η Σάμος έγινε ένα από τα 12 μέλη της Ιονικής Συμμαχίας ή του Κοινού των Ιώνων. Γύρω στο 650 π.Χ. ήταν ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα στο Αιγαίο -τη βοηθούσε και η θέση της. Το νησί ήταν γνωστό από την αρχαιότητα για τα κρασιά του αλλά και τα κεραμεικά του, που τα εξήγαγε, ενώ εισήγαγε υφάσματα από το εσωτερικό της Μικράς Ασίας και γενικά ανέπτυσσε έντονο διαμετακομιστικό εμπόριο. Οι Σάμιοι άνοιξαν εμπορικές οδούς με την Αίγυπτο, την Κυρήνη, την Κόρινθο αλλά και με τη Μαύρη Θάλασσα. Το εμπόριο έφερε και τη ρήξη με την εμπορική αντίπαλο Μίλητο.


Το Ηραίο

Χάρη στη συμμαχία τους με την Αίγυπτο αλλά και το δικό τους σημαντικό στόλο, οι Σάμιοι αντιστάθηκαν επί πολύ στον περσικό επεκτατισμό. Σύμφωνα με μια εκδοχή, ήταν οι πρώτοι Έλληνες που έφτασαν στα στενά του Γιβραλτάρ.Το 535 η ολιγαρχία καταλύθηκε από τον Πολυκράτη που επέβαλε τυραννίδα μαζί με τα αδέλφια του, ένα από τα οποία στη συνέχεια σκότωσε και το άλλο το εξόρισε. Εντούτοις επί Πολυκράτη η Σάμος έφτασε στην ακμή της, παρότι ο στόλος της συνέχιζε να λειτουργεί και με πειρατικά κριτήρια, τα οποία την εποχή εκείνη θεωρούνταν περισσότερο πολεμικές επιχειρήσεις παρά κοινές ληστρικές.

Πέρσικη κατοχή

Όταν ο Πολυκράτης εκτελέστηκε από έναν σατράπη των Περσών που τον παρέσυρε σε παγίδα, το νησί κατακτήθηκε από την Περσία και ο πολιτισμός του σχεδόν αφανίστηκε και γι' αυτό συμμετείχε στην Ιωνική επανάσταση το 499 π.Χ. Εντούτοις ο ανταγωνισμός των Σαμίων προς τους Μιλησίους τους οδήγησε σε σχεδόν προδοτική συμπεριφορά στην αποφασιστική ναυμαχία του 494 π.Χ. στη Λάδη. Το 379 π. Χ. πάντως οι Σάμιοι ηγήθηκαν της επανάστασης εναντίον της Περσίας.

Πελοποννησιακός Πόλεμος

Σε αυτή τη διαμάχη ανάμεσα στην Πελοποννησιακή Συμμαχία και την Αθηναϊκή, οι Σάμιοι τάχθηκαν με την Αθήνα. Όταν όμως οι Αθηναίοι υποστήριξαν σε μια διαμάχη τη Μίλητο, οι Σάμιοι αποχώρησαν από την αθηναϊκή συμμαχία. Τελικά αναγκάστηκαν να επανέλθουν με τη βία, χωρίς όμως να τιμωρηθούν τόσο σκληρά όσο άλλες πόλεις και νησιά που αποστάτησαν τότε. Γενικά η Σάμος είχε θέση ισοτιμίας με την Αθήνα σε σύγκριση με άλλες πόλεις και όταν οι Πεισιστρατίδες καταδίωκαν τους δημοκρατικούς της Αθήνας, εκείνοι μετέφεραν την έδρα του δημοκρατικού κόμματος στη Σάμο. Το νησί σταδιακά έγινε δημοκρατικό κι αυτό, αλλά όταν η Αθήνα ηττήθηκε με το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου, ο ναύαρχος και ηγέτης των Σπαρτιατών, επέβαλε στη Σάμο την ολιγαρχία.

Με την Ανταλκίδειο ειρήνη το νησί ξαναπέρασε στην περσική κυριαρχία και οι Αθηναίοι μπόρεσαν να το αποσπάσουν από αυτήν το 366 π.Χ.

Τα κέρματα της αρχαίας Σάμου είχαν ως χαρακτηριστικό την κεφαλή του λιονταριού.

Ένα αργυρό τετράδραχμο της εποχής του 5ου - 4ου αι. π.Χ. απεικονίζει το κεφάλι λιονταριού, ενώ στην πίσω όψη φέρει την επιγραφή ΣΑ και απεικονίζει μέρος ενός ταύρου που κολυμπάει στο νερό, και έχει κάτω από τον ταύρο κλαδί ελιάς με δύο καρπούς. Έχει διάμετρο 24 χιλ. και ζυγίζει 13,05 γραμ..
Ένα αργυρό τριημίδραχμο της εποχής του 2ου αι. π.Χ. που φυλάγεται στο Βρετανικό Μουσείο απεικονίζει το κεφάλι λιονταριού, ενώ στην πίσω όψη φέρει την επιγραφή ΣΑΜΙΩΝ και απεικονίζει έναν ταύρο που κολυμπάει στο νερό, και έχει κάτω από τον ταύρο ένα αγγείο που ίσως να είναι μια υδρία. Έχει διάμετρο 20,5 χιλ. και ζυγίζει 4,22 γραμμ..

Ελληνιστικοί και Ρωμαϊκοί χρόνοι

Στο διάστημα 275-270 π.Χ. το νησί αποτέλεσε βάση του Αιγυπτιακού στόλου του Πτολεμαίου. Στη συνέχεια βρέθηκε κάτω από την εξουσία των Σελευκιδών. Το 189 π.Χ. οι Ρωμαίοι παραχώρησαν το νησί στο φιλικό προς αυτούς Βασίλειο της Περγάμου. Στα τέλη των Μιθριδατικών πολέμων το νησί αντιμετώπισε επιδρομές πειρατών. Παρόλα αυτά η Σάμος παρέμεινε ανθηρή και ακμάζουσα πόλη κατά την Ρωμαϊκή περίοδο.

Βυζάντιο

Η Βυζαντινή αυτοκρατορία μεταλλάσσει δραστικά το νησί με το έντονο χριστιανικό στοιχείο του οποίου υπάρχει πλούσια κληρονομιά έως σήμερα.[1] Από τον 4ο αιώνα υπάρχουν ήδη επίσκοποι ενώ κατά τον 7ο αιώνα, η Σάμος οργανώνεται στο βυζαντινό ομώνυμο Θέμα. Μεγάλη άνθηση την περίοδο αυτή έχει ο μοναχισμός στην περιοχή του Κέρκη. Από τον 13ο αιώνα πέρασε στον έλεγχο των Γενοβέζων.

Τουρκοκρατία

Η Σάμος κατά τη διάρκεια των αιώνων που ακολούθησαν την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έχασε τον πληθυσμό της και για μία μεγάλη περίοδο παρέμεινε σχετικά έρημη. Οικίσεις διατηρήθηκαν στις ορεινές περιοχές του Κέρκη και της Αμπέλου. Κατά τη διάρκεια της εποχής τη "ερήμωσης" στη Σάμο λειτούργησαν ναυπηγεία του τουρκικού στόλου. Το νησί ξανακατοικήθηκε από τον 16ο αιώνα χάρη σε ένα οθωμανικό πρόγραμμα εποικισμού το οποίο έφερε κατοίκους από γειτονικά νησιά και από τη Μικρά Ασία. Συγκεκριμένα, με την άδεια του Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, μετά το 1550 οι Τούρκοι αποφασίζουν τον εποικισμό του νησιού. Με πρωτοβουλία του ναυάρχου Κιλίτζ Αλή και με τη βοήθεια του Πάτμιου Νικολάου Σαρακίνη ξεκινά μια νέα περίοδος. Η παροχή προνομίων και η απαγόρευση εγκατάστασης μουσουλμάνων στο νησί δημιουργεί ελκυστικό κλίμα για την επιστροφή μεγάλου μέρους του πληθυσμού (Σάμιοι που είχαν φύγει και άλλοι Έλληνες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενδεικτικά Εύβοια, Πήλιο, Ήπειρος). Τότε δημιουργήθηκαν σταδιακά οι περισσότεροι από τους σημερινούς οικισμούς. Κατά τον 18ο αιώνα, ένα εκτεταμένο δίκτυο χωριών απλωνόταν σε όλη την έκταση του νησιού. Πρωτεύουσα ήταν η Χώρα και το κυριότερο λιμάνι ήταν το Τηγάνι (σημερινό Πυθαγόρειο). Σταδιακά άρχισαν να αναπτύσσονται το Βαθύ και Καρλόβασι που έναν αιώνα αργότερα επρόκειτο να μετασχηματιστούν σε αστικά κέντρα.

Ελληνική επανάσταση

Η Σάμος κήρυξε την επανάσταση στις 20 Απριλίου 1821 με τον οπλαρχηγό Κωνσταντή Λαχανά. Στη συνέχεια τη διοίκηση της επανάστασης στο νησί ανέλαβε ο Λυκούργος Λογοθέτης. Κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821 η Σάμος διατήρησε τοπική διοίκηση που έφερε την ονομασία Στρατοπολιτικόν Σύστημα Σάμου. Το νησί προστατεύτηκε επιτυχώς από τον ελληνικό στόλο μετά τις νίκες του στη Ναυμαχία της Σάμου και τη Ναυμαχία του Γέροντα. Αν και δεν καταλήφθηκε από τον τουρκικό στόλο δεν εντάχθηκε στο νεοσύστατο Βασίλειο της Ελλάδας. Η Σάμος έγινε αυτόνομη πριγκηπάτο με την ονομασία Ηγεμονία της Σάμου

Ηγεμονία της Σάμου

Το 1835 εγκαθιδρύθηκε το ειδικό καθεστώς αυτονομίας του νησιού με το όνομα Ηγεμονία της Σάμου. Οι Σαμιώτες διατηρούσαν την υποχρέωση να καταβάλλουν ετήσιο φόρο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία που ανερχόταν σε 2.700 λίρες. Ο ηγεμόνας διοριζόταν από τον Σουλτάνο και έφερε τον τίτλο του πρίγκηπα. Ήταν Χριστιανός Ορθόδοξος και ανώτερο στέλεχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Πρωτεύουσα του πριγκηπάτου υπήρξε αρχικά η Χώρα και στην συνέχεια η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Βαθύ.

Ενσωμάτωση στην Ελλάδα

Η Σάμος ενσωματώθηκε στην Ελλάδα το 1912. Κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου το νησί γνώρισε αρχικά Ιταλική κατοχή. Στο διάστημα αυτό αναπτύχθηκε ισχυρό κίνημα Εθνικής Αντίστασης. Μετά τη συνθηκολόγηση των Ιταλών η Σάμος έμεινε για δύο μήνες ελεύθερη και την εξουσία ανέλαβαν οι αντάρτες. Τον Νοέμβριο του 1943 οι Γερμανοί προχώρησαν σε σφοδρούς βομβαρδισμούς. Το νησί πέρασε κάτω από γερμανική διοίκηση μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας.

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ


Ποτάμι: To Ποτάμι μια μεγάλη παραλία με βότσαλα και καθαρά καταγάλανα νερά. Βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή της Σάμου. Η παραλία είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο ή με τα πόδια από την πόλη του Καρλόβασι. Το Ποτάμι αποτελείται από μικρά χαλίκια. Κατά την επίσκεψη σας στην παραλία Ποτάμι στην Σάμο, φροντίστε νακάνετε και μια βόλτα ξεκινόντας από τον ποταμό και φτάνοντας μέχρι τους διάσημους καταρράκτες της Σάμου. Η διαδρομή, από την παραλία Ποτάμι μέχρι τους καταράχτες είναι περίπου 2 χλμ., θα περάσετε μέσα από ένα πανέμορφο δάσος και τελικά θα καταλήξετε σε μια μικρή πανεμορφη λίμνη όπου μπορείτε να κολυμπήσετε και να κάνετε βουτιές από τα ψηλά βράχια τριγύρω.


Κλήμα: Η παραλία Κλήμα βρίσκεται στο νότιο-ανατολικό τμήμα του νησιού της Σάμου , στον δρόμο προς την Κέρβελη, γύρω από το ξενοδοχείο Ποσειδώνιο.
Η παραλία είναι σαν ένα κρυφό μέρος, μακριά από δημοφιλή αξιοθέατα και μακριά από το πλήθος. Μετά από 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πόλη της Σάμου, ένα όμορφο μπλε-πράσινο χρώμα, ήρεμη θάλασσα το νερό σας περιμένει για να χαλαρώσετε το σώμα και το μυαλό σας. Η ακτή και τα ρηχά είναι βοτσαλωτή, αλλά όπως θα κάνω μερικά βήματα γίνεται αμμώδης. Απολαύστε την κολύμβηση σε όλη την τουρκική ακτή, και να δοκιμάσετε τα νόστιμα ελληνικές γεύσεις στο εστιατόριοπου βρίσκεται επάνω στην παραλία.

Ψιλή Άμμος: Στα νότια της πόλης της Σάμου, αν ακολουθήσετε το δρόμο προς την Κέρβελη, θα δείτε την ταμπέλα προς την Ψιλή Άμμο.
Είναι περίπου 9 χλμ. από την πόλη της Σάμου και 15 λεπτά με το αυτοκίνητομέχρι να να φτάσετε στην παραλία. Είναι μόλις ένα μίλι απέναντι από τις ακτές της Τουρκίας. Η Ψιλή Άμμος πήρε το όνομα της από την πολλη ψηλή άμμο της παραλίας, και είναι μια αμμουδερή παραλία και είναι πιθανώς το όνομα του, που το καθιστά το πιο δημοφιλής παραλία στο νησί της Σάμου. Η αμμώδη ακτή και τα ρηχά ήρεμα νερά κάνει την Ψιλή Άμμο ένα ιδανικό μέρος για οικογένειες με παιδιά.

Κέρβελη: Είναι μια πολύ κλείστη και χαλαρή παραλία που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Σάμου, ιδανικό αν θέλετε να περάσετε μια μέρα στην παραλία Κέρβελη χωρίς καμια διαταραχθεί. Οι παραλίες αποτελούνται από βότσαλα και πέτρες, υπάρχουν λίγες ταβέρνες επάνω στην παραλία, οι οποίες προσφέρουν και δωρεάν ντους για τους επισκέπτες της παραλίας. Η πρόσβαση στην παραλία είναι πραγματικά απλή, οδηγείτε όλη την διαδρομή μέχρι την παραλία της Κέρβελης.

Ποσσειδόνιο: Βρίσκεται 8 χλμ. νοτιοανατολικά της κύριας πόλης της Σάμου (Βαθύ). Ποσειδώνιον είναι μια μικρή ήσυχη παραλία με πεντακάθαρα νερά και πολλές ψαροταβέρνες κοντά.


Μυκάλης: Βρίσκεται 10 χλμ. νότια της κύριας πόλης της Σάμου (το Βαθύ). Η Μυκάλη είναι μια λευκή παραλία με βότσαλο και σμαραγδένια νερά. Είναι μια υπανάπτυκτη περιοχή της Σάμου.

Αγία Μαρκέλα: Βρίσκεται 4 χλμ. από την πρωτεύουσα της Σάμου (το Βαθύ).

Ροδίτσες: Είναι μια μικρή παραλία με βότσαλα. Είναι μισό χιλιόμετρο μακριά από την κύρια πόλη της Σάμου (Βαθύ). Βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά.

Μαλαγάρι: Απέχει 2 χλμ. από τη πόλη του Βαθύ στη Σάμο. Έχει μια αμμώδη παραλία με μία κάπως ταραγμένη θάλασσα. Κοντά υπάρχουν οι εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου.

Κότσικας: Είναι μια μικρή παραλία.

Μουρτιά: Είναι μια μικρή παραλία με βότσαλα. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά και απέχει 6 χιλιόμετρα από την πόλη της Σάμου.

Μεγάλο Σεϊτάνι: Βρίσκεται στην ορεινή βορειοδυτική ακτή της Σάμου. Δεν υπάρχουν δρόμοι σε αυτό το τμήμα του νησιού, έτσι ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στην παραλία είναι με τα πόδια ή με βαρκούλα. Μπορείτε να απολαυσετε το περπάτημα, καθώς οι θέες από την διαδρομή είναι άριστες και η παραλία είναι θαυμάσια. Είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Σάμου. Το Μεγάλο Σεϊτάνι δεν είναι επίσημη παραλία γυμνιστών, αλλά υπάρχει ο γυμνισμός. Αποτελείται από άμμο - μικρά βότσαλα, δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις ουτε μαγαζιά. Φέρτε πόσιμο νερό, αντηλιακό και ό, τι άλλο θα χρειάζεστε.

Μικρό Σεϊτάνι: Η παραλία από μόνη της δεν αξίζει να το κάνετε, είναι μια ωραία παραλία για να σταματήσει σε για μπάνιο στο δρόμο για την παραλία Μεγάλο Σεϊτάνι. Είναι μια μικρή απομονωμένη παραλία που βρίσκεται στην ορεινή βορειοδυτική ακτή της Σάμου. Δεν υπάρχουν δρόμοι σε αυτό το τμήμα του νησιού, έτσι ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στην παραλία είναι με τα πόδια. Η παραλία αποτελείται από βότσαλα και περιβάλλεται από βράχια.


Παραλία του Όρμου και της Βελανιδιάς: Είναι χωροθετούνται στα ανατολικά του Marathokompos πόλη.

Καρλόβασι: Αποτελείται από άμμο και βότσαλα. Αυτή η παραλία είναι μια μικρή παραλία δίπλα στο δρόμο από το Καρλόβασι πόλη κάτω στο λιμάνι και κοντά στα ξενοδοχεία εδώ μέσα. Υπάρχει μια μικρή ταβέρνα δίπλα στη κρεβάτια παραλία και τον ήλιο - ομπρέλες διατίθενται πάντα.

Τσάμπου και Vlendza: Βρίσκεται λίγο έξω από Αυλάκια. Μια ωραία παραλία με κρυστάλλινα νερά. Ο χώρος στάθμευσης είναι κάτω από την παραλία που σας προσφέρουν εύκολη πρόσβαση προς τα εδώ, αν φτάσετε με το αυτοκίνητό σας. Αποτελείται από χαλίκια, οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες είναι διαθέσιμες πάντα, μικρή ταβέρνα.

Τσαμαδού: Βρίσκεται λίγο έξω από το Κοκκάρι πόλη σε έναν όμορφο κόλπο. Φτάνετε εδώ μέσω ενός μάλλον απότομο μονοπάτι κάτω από τον κεντρικό δρόμο, το μονοπάτι συνεχίζει να βελτιώνεται, αλλά είναι αρκετά μια πτώση κάτω από το δρόμο προς τα εδώ. Υπάρχει ένα μικρό περίπτερο στην παραλία Τσαμαδού, καθώς και ταβέρνες, ξαπλώστρες και ομπρέλες είναι διαθέσιμες πάντα για ενοικίαση και υπάρχουν 2 γλυκό νερό ντους κοντά στο περίπτερο. Αν και υπάρχει ένα περίπτερο στην παραλία θα πρέπει να βεβαιωθείτε να φέρει όλους τους αντηλιακό και ό, τι χρειάζεστε για τη διαμονή σας αφού τα κοντινότερα καταστήματα βρίσκονται στο Κοκκάρι πόλη. Tsamodou παραλία αποτελείται κυρίως από βότσαλα και σε μέρη με έντονη κλίση πυθμένα. Θα πρέπει να περιμένετε μερικά κύματα σε θυελλώδεις ημέρες, τα νερά είναι κρυστάλλινα και κατάλληλη για καταδύσεις. Αυτή είναι η μόνη επίσημη παραλία γυμνιστών στο νησί της Σάμου, και ένα από τα πιο γνωστά στην Ελλάδα, με ένα τμήμα της παραλίας που προορίζεται ως ένα γυμνό παραλία. Αυτή η όμορφη παραλία που αξίζει να επισκεφθείτε ακόμη και για ένα μη γυμνιστών.

Λεμονάκια: Απέχει 12 χλμ. από τη Σάμο. Εδώ έρχονται πλήθος λουομένων. Ο βυθός είναι διάσπαρτος με βότσαλα αλλά κατά τα άλλα πολύ καθαρά νερά. Υπάρχει μια μικρή ταβέρνα στην παραλία.

Κοκκάρι: Η μεγάλη παραλία που ονομάζεται ως The Long Beach βρίσκεται στην προκυμαία στο Κοκκάρι πόλη. Υπάρχουν ταβέρνες ακριβώς πάνω στην παραλία και πολλά γύρω από το ξενοδοχείο, το Κοκκάρι παραλία είναι πολύ δημοφιλής με windsurfersdue σε τακτικές ισχυρούς βόρειους ανέμους. Αποτελείται από χαλίκια. Κοκκάρι είναι εκτεθειμένος από τους βόρειους ανέμους με αποτέλεσμα την ωραία κύματα, όταν ο άνεμος παίρνει.

Gangou: Βρίσκεται περίπου 1 χλμ. από το κέντρο της πόλης Σάμου. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και σαφή, η παραλία έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Υπάρχει μπαρ και εστιατόριο σε κοντινή απόσταση, ξαπλώστρες και ομπρέλες είναι διαθέσιμες πάντα προς ενοικίαση. Η παραλία είναι κυρίως χαλίκια.

Πυθαγόρειο: Είναι 15 χιλιόμετρα από τη Σάμο. Βρίσκεται εντός του οικισμού, ακριβώς στην αριστερή πλευρά του λιμανιού. Pythahorion είναι μια μικρή παραλία και έχει ένα μπαρ για να εξυπηρετήσει τα αναψυκτικά και επίσης γνωστή ως παραλία Remataki. Είναι μια ωραία αμμουδερή παραλία, προστατευμένη και ρηχή, ιδανική για παιδιά. Οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες είναι διαθέσιμα, καθώς και ντους. Ο κόλπος είναι πολύ ένα δημοφιλές site αγκύρωσης για την επίσκεψη ιστιοφόρα. Φροντίστε να μην χάσετε το άγαλμα του Pythogoras στην αποβάθρα δίπλα στην παραλία. Οι λάτρεις της μπύρας θα πρέπει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία να δοκιμάσετε μερικές από τις εισαγόμενες μπίρες σε Rosseto, συμπεριλαμβανομένων Guinness στη βρύση.

Ποτοκάκι: Είναι μια πολύ μεγάλη παραλία με βότσαλα και άμμο που βρίσκονται στο νότιο Σάμο, κοντά στο αεροδρόμιο και όλα τα ξενοδοχεία στο Πυθαγόρειο. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε 1 ή 2 αεροπλάνα απογειώνονται δεξιά πάνω από το κεφάλι σας. δεν είναι αρκετά συχνές για να είναι ενοχλητικό. Υπάρχουν διάφορες τοποθεσίες όπου ομπρέλες και ξαπλώστρες είναι διαθέσιμες πάντα κατά μήκος της παραλίας και θα βρείτε πολλές ταβέρνες δίπλα στην παραλία. Ποτοκάκι παραλία είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία.

Ηραίον: Βρίσκεται 21 χιλιόμετρα από τη Σάμο. Μια μικρή παραλία με βότσαλα. Διαθέτει εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία.

Τσόπελα: Μια παραλία για να ονειρεύονται. Οι εκδρομές σε αυτό το μέρος με τα καΐκια οργανωμένη από το Πυθαγόρειο.

Karbovolo και Glicoriza: Είναι μια μικρή παραλία λίγο πριν το Πυθαγόρειο.

Παραλία Παπά: Βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα έξω από Ηραίον και είναι σίγουρα όμορφη και ξεκούραστη θέση. Υπάρχει μια ωραία ταβέρνα κοντά στην παραλία και μπορείτε να οδηγήσετε σχεδόν σε όλη τη διαδρομή μέχρι την παραλία. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες διατίθενται, καθώς και ντους και ένα μικρό δωμάτιο αλλάζει. Θα βρείτε ένα δεύτερο παραλία προς τα αριστερά από την κεντρική παραλία, η πρόσβαση προς τη θάλασσα είναι λίγο πιο δύσκολο σε αυτή τη παραλία. Και οι δύο παραλίες αποτελούνται από βότσαλα και πέτρες, φορώντας ένα είδος υποδημάτων κολύμβησης συνιστάται ειδικά αν έχετε επιλέξει για το 2ο παραλία.

Μπάλος: Είναι μια μεγάλη και όμορφη παραλία με βότσαλα και άμμο που βρίσκεται στη δυτική Σάμο. Είναι μια πανέμορφη παραλία για να κάνετε μια στάση στο γεύμα κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας νησί, μπορείτε να απολαύσετε το χρόνο σας στην παραλία και να δώσει συνέχεια με μια ελληνική σνακ σε ένα από τα μικρά ταβερνάκια. Η παραλία είναι συνήθως πολύ ήσυχο και ιδανικό για μια ειρηνική ανάπαυση.

Βοτσαλάκια: Είναι μια πολύ μεγάλη παραλία με βότσαλα και άμμο που βρίσκεται στο νότιο Σάμο. Αποτελείται από άμμο και βότσαλα. Υπάρχουν διάφορες τοποθεσίες όπου ομπρέλες και ξαπλώστρες είναι διαθέσιμες κατά μήκος της παραλίας Βοτσαλάκια και θα βρείτε πολλές ταβέρνες κοντά στην παραλία.

Λιμνιώνας: Βρίσκεται δυτικά από τα Βοτσαλάκια και στη βάση του βουνού Κέρκη. Αποτελείται από χαλίκια και άμμο, ξαπλώστρες και ομπρέλες διατίθενται προς ενοικίαση. Υπάρχουν κάποιές ωραίες ταβέρνες και τα ξενοδοχεία βρισκονται επάνω σε αυτήν την παραλία.

Σαμιοπούλα: Είναι ένα μικρό νησί κοντά στη νότια ακτή της Σάμου. Μπορεί να επισκεφθεί με βάρκα από την καθημερινή Πυθαγόρειο, το ταξίδι από το Πυθαγόρειο προς Σαμιοπούλα διαρκεί περίπου 1 ώρα με μια μικρή βάρκα. Η παραλία στην Σαμιοπούλα είναι μια από τις καλύτερες παραλίες θα βρείτε στο νησί της Σάμου, ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχει συμπεριλάβει μια στάση στο Samiopoua Beach στις εκδρομές με σκάφος τους, έτσι δεν είναι αρκετά τόσο ειδυλλιακή όσο θα μπορούσε να είναι. Υπάρχει μια μικρή ταβέρνα στο νησί, αλλά φροντίστε να φέρει νερό, τρόφιμα και όλες κλπ αντηλιακό θα πρέπει να έχετε. Αποτελείται από πολύ λεπτή άμμο, δωρεάν ομπρέλες είναι διαθέσιμες στην παραλία, αλλά δεν ξαπλώστρες

Αυλάκια: Απέχει 12 χλμ από τη Σάμο, στον δρόμο προς το Καρλοβασι . Καθαρίστε παραλία με πεντακάθαρα, δροσερά νερά. Διαθέτει εστιατόριο, ταβέρνα και ξενοδοχείο.

Αγιος Ιωάννης Ελεημινάς: Βρισκεται στην περιοχη του Μαραθόκαμπου της Σάμου. Θα προχωρήσετε ακολουθώντας το δρόμο που οδηγεί στην Καλλιθέα. Σε κάποιο σημείο, ακολουθώντας τις πινακίδες, βγαίνετε από τον κύριο δρόμο και ακολουθώντας έναν χωματόδρομο 3,5 με τέσσερα χιλιόμετρα που οδηγεί στο Παλαιοχώρι φτάνετε στην θάλασσα.

Ασπρές : Βρισκεται στην περιοχη του Μαραθόκαμπου, στον δρόμο προς τη Καλλιθέα.
πληροφορίες από abettergreece.com,el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα άρθρα

Όροι Αναδημοσίευσης H αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες μπορεί να γίνεται μόνο με την άδεια του Meteo24News.gr και πάντα με την προϋπόθεση η πηγή να είναι ενεργό link προς το άρθρο. Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ "ΕΓΓΡΑΦΗ" στο κανάλι μας στο You Tube προκειμένου να ενημερώνεστε πρώτοι για νέα βίντεο. Γίνετε μέλη στην ομάδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας και στο Pinterest

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Meteo24News στο Google News